Модерните решения за дома, офиса и обекта изискват актуален подход към материалите и технологиите, които използваме. Когато говорим за енергийна ефективност, съотношение на цена и качество и гарантирана трайност и издръжливост при всекидневна експлоатация, често се вглеждаме изключително детайлно в показателите на профилите, но така лесно подценяваме различни решаващи аспекти от цялостната картина.

Стъклото играе основна, решаваща роля в това уравнение.

Стъклопакетът е затворена конструкция, която е изолирана херметически – серия от 2 или повече листа стъкло, съединени с помощта на лепило и дистанционер, между които има въздушно пространство.

Така стъклата имат между себе си херметически затворено пространство, което осигурява трайност на конструкцията, намалена амортизация и повишена енергийна ефективност.

Възможностите за комбиниране на различни видове стъкла в обща система са практически неограничени и различни комбинации могат да се правят и по поръчка, в зависимост от нуждите на обекта – различните видове стъклопакети имат различни показатели за топло- и шумоизолация, светло-пропускливост и други.

Качественият стъклопакет има високи показатели на топло и звукоизолация, голяма устойчивост на взлом и издръжливост на вятър и резки температурни и атмосферни промени.

Топлоизолационните параметри на стъклопакетите зависят както от вида на стъклата, така и от тяхната дебелина и разстоянието, на което са монтирани едно от друго.